Wat kun je verwachten van Sales coaching

Sales Coaching creëert uitzonderlijke resultaten

In de wereld staat resultaat centraal. Woorden zeggen niets, het bewijs van je acties is het enige wat telt. Ondernemers zijn meer dan bereid om te investeren in coaching als het leidt tot keihard resultaat. Als je een impact maakt in de kwaliteiten van de levens van anderen, staan prospects in de rij voor je. Om een impact te maken op je klanten en prospects, moet je bijzonder goed zijn in je vak. Sales Coaching biedt een succesvol coaching waar de meeste ondernemers nog struggelen om hun bedrijf op orde te krijgen. Je bereikt alleen resultaat door de acties die je elke dag doet. Je houding is van essentieel belang.

 

 Dit gaan we aanpakken

 

SALES mindset

Wat maakt het verschil om succesvol te zijn als ondernemer? Je gelooft in jouw verhaal, wat is jouw verhaal? 

De manier hoe je denkt bepaalt welke betekenis je geeft aan je mindset, situaties en welke acties je gaat ondernemen. We gaan samen werken aan jouw sales mindset. Zodat sales een natuurlijk proces voor jou wordt.  De acties die jij doet bepalen jouw resultaat. Wat is ervoor nodig om van A naar B te gaan. Mindset, communicatievaardigheid en energieniveau bepaalt de kwaliteit van jouw ondernemerschap.

Positionering

Waar sta je als ondernemer? Waar wil je naartoe? Het wordt tijd om aan de tekentafel te zitten.

We gaan aan een stevige positionering werken. Ik stel inhoudelijke vragen die jou aan het denken zetten en jouw triggert om in actie te komen. Wat is jouw bestaansrecht in de huidige concurrerende markt?

Propositie

We hebben een sterke positionering en gaan door naar een concrete propositie. De waarde ook van jouw product of dienstverlening die potentiële prospects mogen verwachten. De waarde is waar alles om draait. 

Stel jezelf de volgende vragen? Wie ben je? Wat doe je? Voor wie doe je dat? En wat hebben jouw prospect daaraan? Is jouw  huidige dienstverlening over vijf jaar ook nog steeds succesvol? Alleen ga je sneller samen kom je verder. Ik ga je helpen om antwoorden te vinden op deze vragen. Een waardevolle propositie is de basis voor succes. 

DOELGROEPEN

Ik help je om jouw bedrijf op specifieke doelgroepen te richten. Dat betekent keuzes maken wat jou in de markt sterker gaat maken. Een specifieke doelgroep zorgt ook voor duidelijkheid in je branding. Prospects weten jou beter te vinden.

Specialiseer jezelf want je hebt niet voor iedereen een antwoord. Dat maakt jou uniek.  Als potentiële klanten zich herkennen in het probleem , staan ze ongetwijfeld  open voor jouw oplossing. Jij bent de expert bij wie ze moeten zijn.

 product management

Wanneer heb jij je product echt onder een vergrootglas genomen? Je product leeft en wil je continue upgraden. Is jouw product echt goed uitgedacht? Wat ben je als ondernemer waard? Er zijn ondernemers die 25 euro per uur vragen en er zijn ondernemers die 250 euro per uur vragen. Het verschil zit hem in competentie. Je wilt ontzettend competent zijn in wat je doet. Je wilt de meest briljante ondernemer zijn. Doe je dat niet, dan ben je niet competent en wat je toepast slaat kant noch wal.  

Trek je product uit de massa. Er zijn veel ondernemers die gemiddeld of ondergemiddeld zijn. Je wilt uit die massa en iets neerzetten wat echt uniek is. Een product neerzetten wat bijzonder goed is. Zorg ervoor dat je een product hebt waar je voor langere tijd bij je klant aan kunt verbinden.

RICHTING

In deze fase weet je waar je staat en waar je naartoe wilt.  We maken samen een strategie hoe de route eruit komt te zien zodat je helderheid krijgt. Een richting bepaalt jouw stip aan de horizon. Onderweg gaan we bijsturen indien dit nodig is.

De gemaakte doelen vangen we in haalbare en concrete doelstellingen. Het werkt alleen maar als jij meewerkt.

commitment

Tijdens onze samenwerking moet je mij zien als een Sales Partner waarbij jij jouw maximale potentieel gaat benutten. Je geeft commitment en wilt er alles uithalen. Als je het echt wilt dan doe je het. Winnaars hebben geen excuses.

Om het proces goed te laten verlopen is het maken van duidelijke werkafspraken erg belangrijk. We bespreken concreet de input en output. Meten is weten. Dit alles kun je terug zien in jou persoonlijke dashboard.

SOCIAL MEDIA

We maken een keuze welke sociale media we gaan inzetten. Waar jouw doelgroep actief is bepaald onze strategie?  We kiezen content wat voor jouw doelgroep aanspreekt. Zet prospects aan het denken alleen dan komen ze in beweging.

We blijven continu uitzoeken en bedenken wat er bij jouw doelgroep(en) past. Hoe wordt er gereageerd en wat gebeurt er in de maatschappij? We houden het nauwlettend in de gaten. Als je blijft doen wat je deed dan krijg je wat je kreeg. We moeten inspireren en overtuigen.

CAMPAGNEPLAN

Als we weten op welke social media we gaan zitten maken we een contentkalender. Wat voor content het precies wordt bespreken we samen. Een gestructureerde contenkalender zorgt voor ritme in je uitingen.

Een whitepaper? Misschien! Maar we kunnen ook starten met het schrijven van casestudy’s of wellicht organiseren we wel een webinar naar aanleiding van een bepaald hot topic. Alles hangt af van jouw propositie en jouw doel.

We brengen een ritme aan in al jouw uitingen. En heel belangrijk: we gaan de uitingen op de voet volgen én bijsturen. Het gaat om betrouwbare content. Jouw content moet gebaseerd zijn op feiten en inhoudelijke kennis. Dit verhoogt het gevoel van betrouwbaarheid.

Website

Een heldere en duidelijke website verkoopt altijd beter. Op websites is het vaak onduidelijk wat de organisatie doet. Niet echt handig en dat weet jouw prospect ook. Zorg dat jouw websitebezoek concreet aangeeft wat je doet, wie je bent, wat je doet, voor wie je dat doet en wat hebben zij eraan. Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone. Je hebt maar 2 seconden om te inspireren anders ben je de prospect kwijt. Zorg dus voor een krachtige homepage.

We kijken samen hoe jouw teksten zijn geschreven en of dit triggert voor de lezer. Je hebt maar een paar seconden om de bezoeker te inspireren. We kijken naar je opmaak. Is het gebruiksvriendelijk ingedeeld en weten bezoekers de juiste informatie makkelijk te vinden.

 

SPREEK MET WINODJ